V Malostranské Besedě se usídlili "Sukničkáři"

Prostory Malostranské Besedy se na několik měsíců staly druhým domovem tvůrců nového filmu Jiřího Menzela Sukničkáři. V multifunkčních prostorách proběhla většina přípravných prací, hereckých i kostýmních zkoušek. V Besedě se tento týden natáčely také některé pasážetéto nové komedie.

Praha 20. července 2012 – Tak jako Postřižiny zavedly diváka do pivovaru, Slavnosti sněženek do Kerska, nová komedie Jiřího Menzela "Sukničkář" s Janem Hartlem, Libuší Šafránkovou a Martinem Hubou divákovi představí prostředí operní scény. Přípravy natáčení byly poměrně náročné, část scén se točí na hudbu, v některých rolích se objeví operní pěvci.

Proto se štáb "Sukničkářů" již před několika měsíci usídlil v Malostranské Besedě. V Besedě probíhaly zkoušky herecké i hudební, vybíraly se kostýmy, sídlí zde produkce filmu.

„Beseda jako multifunkční prostor je pro tak náročný projekt ideální základnou,“ říká výkonný producent Misu Predescu.

Soužití "Sukničkářů" s Besedou vyvrcholilo tento týden, kdy se v jejím fotogenickém podkroví natáčelo. Tam, kde předtím sami herci zkoušeli, nyní natáčejí scény příprav operního představení.

Premiéra nového snímku je naplánována na první polovinu příštího roku.

Novinky o "Sukničkářích" můžete sledovat na Facebooku

Producentem snímku je produkční společnost MediaPro Pictures Praha, koproducentem TV Nova, společnost Medialogue a distributorem Bontonfilm.

Mail: petr.slavik(at)bontonfilm.cz